Začetek Kam na izlet Za koleasrje

Namigi za kolesarje:

  1. Iz Hrpelj mimo farme ter po kolovozu mimo Trnovc in Ciganskega dola v Tublje. Prečkamo regionalno cesto Reka–Trst ter nadaljujemo v Slope in Rodik. Vračamo se lahko po cesti ali pa mimo rodiškega pokopališča, čez Debelo grižo v Hrpelje.
  2. Od Motela na Kozini kolesarimo po stari cesti v Krvavi Potok ter po vojaški cesti čez Golič na Tomaža in Kokoš. Vračamo se čez Vroče in Veliko Gradišče, od koder se v lepem spustu pripeljemo na izhodišče.
  3. Od občinske stavbe v Hrpeljah po gorski cesti na Slavnik, spust v Podgorje, po cesti ob železnici v Prešnico, vzpon do koče na Glavici in spust v Hrpelje na izhodišče.
  4. S Semnja v Hrpeljah po stari medvaški poti v Slope, čez Debelo grižo do jame Brinšce pod Brezovico, ter dalje do Tabra nad Materijo, na Gradišico in Artviže. Vračamo se čez Križandrev v Rodik in Hrpelje.
  5. Od Motela na Kozini po stari cesti v Nasirec in Mihele. Pri pokopališču se spustimo na traso nekdanje železnice in se vrnemo na izhodišče.
  6. Iz Markovščine po stari medvaški poti na Golac, Brdo, v Gojake in Zagrad ter dalje na Žabnik. Vračamo se po isti poti ali proti Obrovu.
  7. Iz Slivja na Mrše, mimo kala in na prvem odcepu levo v smer Hotične ter dalje v Slivje.
  8. S Kozine kolesarimo na Beko, se po kolovozni poti (Pot prijateljstva) spustimo v Botač, vzpnemo do trase stare ozkotirne železnice in se po njej vrnemo na Kozino.
  9. S Kozine v Klanec, Ocizlo in čez Krasje v Petrinje. Vračamo se po stari cesti na Kozino.

 

 
 

Napovednik:

Knjižnica Kozina vabi

Preberi več
 
Koledar prireditev v Občini Hrpelje - Kozina v 2015
Preberi več
 
Koledar prireditev Turistične zveze Kras Brkini Notranjska

Koledar mesec MAJ 2015

 
Pasica
Pasica
Pozor! Nahajate se na arhivski spletno strani Občine Hrpelje-Kozina. Objavljeni podatki morda niso več aktualni.