Začetek aktualno Obvestilo o razpisu Frontier Cities za sofinanciranje razvoja internetnih aplikacij na področju trajne mobilnosti

Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14
6240 Kozina

Tel. (05) 680 01 50
Fax. (05) 680 01 80
E-mail:
obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Uradne ure:
pon. 7.30 - 11.00 in 12.00 - 15.00
tor. 7.30 - 11.00
sre. 7.30 - 11.00 in 12.00 - 16.00
pet. 7.30 - 11.00 in 12.00 - 13.00

V ČETRTKIH NI URADNIH UR.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Obvestilo o razpisu Frontier Cities za sofinanciranje razvoja internetnih aplikacij na področju trajne mobilnosti
Sreda, 24 December 2014

Posredujemo vam informacijo o razpisu Frontier Cities:

Energetska agencija za Podravje – partner konzorcija FrontierCities predstavlja
EU RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE RAZVOJA INTERNETNIH APLIKACIJ NA PODROČJU TRAJNOSTNE MOBILNOSTI – PRILOŽNOST ZA PODJETJA IN LOKALNE SKUPNOSTI

frontiercities

V okviru programa Evropske unije »Future Internet« je bil 20. novembra 2014 objavljen razpis za sofinanciranje projektov razvoja internetnih aplikacij na področju trajnostne mobilnosti (www.fi-frontierCities.eu).


Na razpis se lahko prijavijo podjetja (tudi t.i. »start up« podjetja, ki obstajajo manj kot dve leti) in celo fizične osebe, ki delujejo na področju razvoja internetnih aplikacij. Vendar je za fizične osebe potrebno, da pred sklenitvijo pogodbe pridobijo status pravne osebe. Projekti bodo predvidoma trajali eno leto. Za posamezen projekt je namenjenih med 50.000 in 150.000 EUR finančnih sredstev.
Projektni predlogi morajo predstavljati inovativne rešitve razvoja mobilnih aplikacij na področju trajnostne mobilnosti z uporabo FI-WARE tehnologij, ki temelji na »open cloud« infrastrukturi (www.fi-ware.org). Zato so k sodelovanju vabljene tudi lokalne skupnosti, da podajo svoja videnja reševanja problematike trajnostne mobilnosti.
Postopek prijave je dvofazen. V prvi fazi je potrebno na kratko predstaviti idejo (do 10.000 znakov). Rok za oddajo projektnih idej v prvi fazi je 14. januar 2015. V drugi fazi bodo avtorji izbranih projektov povabljeni k pripravi natančnega opisa projekta z delovnim, finančnim in tržnim načrtom. Rok za oddajo projektov v drugi fazi je 14. marec 2015.
Zahteva pri pripravi projekta je, da mora biti ideja oziroma aplikacija razvita v enem letu in ob koncu pripravljena za vstop na trg. Ker se reševanje problematike prometa najbolj odraža v mestih, je zaželeno, da pripravljavci projektnih idej navežejo stike z mesti ali občinami in tako pridobijo informacije o aktualnih problemih in možnih načinih reševanja le-teh.
Postopek priprave in vodenja razpisa vodi s pooblastilom Evropske komisije konzorcij FrontierCities, katerega član je tudi Energetska agencija za Podravje iz Maribora. Posebna značilnost tega razpisa je, da vas konzorcij s strokovnimi sodelavci vodi skozi postopek prijave, vam pomaga z nasveti in priporočili, kako kar najuspešneje pripraviti projektni predlog. Vzpostavljena je podporna pisarna, kamor lahko prijavitelji pošljejo svoja vprašanja in pomisleke v zvezi z razpisom ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ). Na razpis se ne morejo prijaviti lokalne skupnosti. Lahko pa posredujejo svoje želje, ideje in interese na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in konzorcij jim bo skušal najti projektni predlog, ki bo reševal njihove probleme ali ideje.

Projektom, ki bodo pridobili sofinanciranje bo skupina strokovnjakov FrontierCities prav tako pomagala pri izvajanju projekta. Organizirane bodo delavnice, srečanja in individualne konzultacije tako s področja FI-WARE tehnologij, kot na področju razvoja poslovnih idej in nastopanja na trgu.

Cilja razpisa sta dva:

  • poiskati inovativne rešitve za reševanje konkretnih problemov, s katerimi se srečuje družba na področju prometa in trajnostne mobilnosti in
  • usposobiti kar največ podjetij, da razvijajo inovativne rešitve in da le-te čim prej postavijo na trg oziroma najdejo uporabnike.

Razpis je objavljen na spletni strani www.fi-frontierCities.eu, kjer so objavljeni tudi vsi podporni dokumenti za pomoč pri prijavi.

 
 

Napovednik:

Knjižnica Kozina vabi

Preberi več
 
Koledar prireditev v Občini Hrpelje - Kozina v 2015
Preberi več
 
Koledar prireditev Turistične zveze Kras Brkini Notranjska

Koledar mesec MAJ 2015

 
Pasica
Pasica
Pozor! Nahajate se na arhivski spletno strani Občine Hrpelje-Kozina. Objavljeni podatki morda niso več aktualni.